4gamers.be

PSN-persconferentie: alle info

Door papfles, 01-05-2011 20:00

Om 07u00 onze tijd hield Sony in Japan een persconferentie omtrent het hele PSN-gebeuren. Er zijn verontschuldigingen aangeboden en er werd benadrukt dat er hard wordt gewerkt aan een verbeterde beveiliging van het systeem. Ook raakte bekend wanneer PSN weer online zou komen en welke compensatie Sony in petto heeft voor alle gebruikers.

Een specifieke dag werd niet gegeven, maar het PlayStation Network zou in de loop van komende week weer gedeeltelijk online komen. Het gaat dan om volgende features die weer beschikbaar zullen zijn:

 • Herstel van online gameplay op PS3 en PSP. Dit houdt ook titels in die online verificatie nodig hebben en downloadable games
 • Toegang tot Music Unlimited voor zij die al lid zijn van Qriocity
 • Toegang tot account management en paswoord-reset
 • Toegang tot gehuurde films die nog niet verlopen zijn, zowel op PS3, PSP als MediaGo
 • PlayStation Home
 • Friends List
 • Chat mogelijkheden

 

De overige features, waaronder PlayStation Store, zouden in de loop van de maand weer online komen.

Tijdens de persconferentie legde Sony er sterk de nadruk op dat men grote inspanningen levert om de beveiliging van het systeem te optimaliseren. Genomen of nog te nemen maatregelen zijn:

 • Automatische softwarechecks en configuratiemanagement om tegen nieuwe aanvallen te beschermen.
 • Verhoogde niveaus van databescherming en -beveiliging.
 • Verhoogde mogelijkheid om software-indringing te detecteren in het netwerk, maar ook onrechtmatige toegang en ongewone activiteit.
 • Bijkomstige firewalls geïmplementeerd.

 

Sony is dankbaar voor het geduld dat velen hebben uitgeoefend en komt met een soort compensatie aanzetten. Elke PSN-gebruiker krijgt het "Welcome Back" pack, wat drie zaken inhoudt. Om te beginnen krijgt elke PSN-gebruiker één maand gratis PlayStation Plus. Wie reeds PlayStation Plus heeft, krijgt een extra maand gratis. Ook zou er nog een tweede compensatie komen, in de vorm van content. Vermoedelijk gaat het dan om een gratis game die je zal kunnen downloaden, maar wat deze game zou zijn, hangt af van regio per regio. Tot slot wordt ook Qriocity een maand gratis gemaakt in de regio's waar het beschikbaar is.


Op de persconferentie werden ook enkele cijfers aangehaald. Van de ongeveer 78 miljoen PSN-accounts, hadden minstens 10 miljoen credit card-info eraan gekoppeld. Hoewel er nog steeds geen aanwijzingen zijn dat ook deze gegevens zijn gestolen, raadt Sony aan waakzaam te zijn en te blijven. Voorts werd gemeld dat wereldwijd 37 miljoen PS3's en 16 miljoen PSP's verbonden zijn met PSN, al zijn dat geen exacte cijfers. Ook werd uit elkaar gezet welke regio hoeveel accounts huisvest. In België bijvoorbeeld zijn er 669 155 accounts.

(Klik voor grotere versie)

De persconferentie werd gehouden door Kaz Hirai, grote baas van Sony Computer Entertainment, wat op zijn minst duidelijk maakt hoe belangrijk Sony de zaak vindt. Enkele citaten:

"Deze criminele daad tegen ons netwerk heeft niet alleen een significante impact op onze klanten, maar ook op onze gehele industrie. Deze illegale aanvallen tonen duidelijk het wijdverspreide probleem aan met cyber security."

"We nemen de veiligheid van de informatie van onze klanten zeer ernstig en we engageren ons ertoe onze klanten te helpen bij het beschermen van hun persoonlijke data. Bijkomend heeft de organisatie de klok rond gewerkt om deze services weer online te brengen, en dit enkel nadat we konden verifiëren dat de levels van security over ons netwerk zijn verhoogd."

"Ons globale publiek van PlayStation Network- en Qriocity-gebruikers werd verstoord. Onderweg hebben we lessen geleerd over de gewaardeerde relatie met ons gebruikers, en in het verlengde hiervan zullen we een customer appreciation program lanceren om onze dank uit te drukken voor de loyaliteit tijdens de downtime van dit netwerk, terwijl we nog harder werken om hun vertrouwen in ons en onze services opnieuw te herstellen en herwinnen."

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.