4gamers.be

"Battlefront III 99% klaar? Zever. Het spel was middelmatig"

Door papfles, 04-12-2012 10:57, bron: au

Steve Ellis, het voormalige hoofd van Free Radical, heeft onlangs gezegd dat Star Wars: Battlefront III voor 99% klaar was en dat er enkel nog maar wat getest moest worden en dat het spel dan in de winkels had kunnen liggen. Dat is echter niet wat een ex-LucasArts-werknemer zich herinnert van het project. "Voor 99% klaar? Dat is gewoon zever. Als ik vrijgevig ben, is het 75% van een middelmatig spel."

Verder ontkent de bron ook dat LucasArts het spel zou gesaboteerd hebben en hij haalt er dan ook voorbeelden bij van hoe het eraan toeging. "We wilden echt een next-gen opvolger voor Battlefront. De franchise bracht enorm veel geld op. Toen Free Radical consistent data en oplevertermijnen miste, bleven de bazen van LucasArts het project sponsoren om het toch gaande te houden", meldt de bron. Zo zouden heel wat zaken niet gewerkt hebben en zou Free Radical ook geweigerd hebben om eigen consoles op te sturen (waarop het spel zogenaamd wel werkte). Hij vermoedt dan ook dat men het geld voor Battlefront III aan het gebruiken was om Haze toch maar klaar te krijgen.

Steve Ellis heeft ondertussen zelf ook gereageerd op deze uitspraken en is er niet mee gediend. "Ik wil duidelijkheid bieden, omdat heel wat mensen hard aan Battlefront III en IV gewerkt hebben en die mensen verdienen het niet dat hun inspanningen zo worden misbruikt. Ik kan uit het artikel afleiden dat het iemand is waar ik persoonlijk contact mee heb gehad. Het is jammer dat men deze kritiek uit zonder zich kenbaar te maken. [...] Waarom zou ik de situatie wit willen wassen? Ik heb zelf al toegegeven dat het een moeilijke periode was." Verder ontkent hij dat het geld voor Haze gebruikt werd, omdat Ubisoft extra budget had vrijgemaakt. Hij verwijst ook naar de trailer om aan te duiden dat het spel wel degelijk klaar was qua content en dat het enkel nog bugs waren die opgelost moesten worden. "Misschien was 99% wat overdreven en had ik 97 of 98% moeten zeggen."

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.