4gamers.be

Dolle schutter speelde Manhunt, Rusland overweegt verbod

Door Jay, 11-11-2012 00:08, bron: vg247

In Rusland buigt men zich over de vraag hoe moet worden omgegaan met gewelddadige videogames. Aanleiding hiertoe is een schietpartij waarbij Dmitry Vinogradov zes collega's doodde. De man zou door het lint gegaan zijn nadat het tot een breuk was gekomen met een vrouwelijke collega. Voorafgaand aan de schietpartij zou hij vijf dagen lang gedronken hebben en een misantropisch manifest hebben gepost op zijn sociale netwerk account, maar de autoriteiten merkten eveneens op dat de dolle schutter graag Manhunt van Rockstar speelde.

Volgens Sergei Zheleznyak en Franz Klintsevisch, die allebei tot Verenigd Rusland, de partij van president Vladimir Poetin, behoren, moeten er stappen ondernomen worden om Manhunt uit Rusland te verbannen. Ook van gewelddadige games in het algemeen vindt men dat ze aan banden moeten worden gelegd. Meer gematigde stemmen pleiten er dan weer voor om een commissie op te richten die de verkoop van games superviseert.

Uiteraard is het niet de eerste keer dat er, terecht of niet, een verband wordt gelegd tussen het spelen van gewelddadige games en het stellen van gewelddadig gedrag en daarbij is Manhunt in het bijzonder al meermaals ter sprake gekomen. In het Verenigd Koninkrijk werd beweerd dat Warren Leblanc, een 17-jarige die zijn 14-jarige vriend Stefan Pakeerah vermoordde, geobsedeerd was door het spel, maar de politie heeft die link uitdrukkelijk ontkent en wees op drugsgerelateerde motieven.

Omwille van de erg gewelddadige inhoud van het spel is Manhunt verboden in Australië, Duitsland en Nieuw-Zeeland. In talloze andere landen mag de game enkel aan volwassenen verkocht worden.

Manhunt 2

  • Release: 31/10/2008
  • Ontwikkelaar: Rockstar Toronto
  • Uitgever: Rockstar Games

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.